Rensa och filéa torsk

Havsfiske

Filekniv Rensa och filéa torsk ingår i det norska havsfisket. Fisken du fångar där är delikat mat om du hanterar den på rätt sätt. Börja med att avliva och bloda av fisken direkt efter fångst. Skär av gälbågar och lilla fliken som går fram mot undersidan av huvudet. Då blir fiskköttet nästan helt fritt från blod och får en fantastisk vit färg. Om du fiskar under sommarmånaderna när det är varmt att förvara fisken kyligt och i skuggan under fisketuren. Använd gärna en kylbag eller liknande med kylklampar eller vattenfyllda och frusna PET-flaskor.

När du kommer till land är det dags att rensa och filéa torsken. Det är viktigt att ha en vass och bra filékniv. Det underlättar arbetet avsevärt. Här nedan ser du en film som på ett bra sätt beskriver hur du enkelt rensa och filéar torsk.

Det är enkelt att filéa torsk!

En Filékniv med extra flexibelt blad som gör den lämplig att filéa fisk med. En aning rundat handtag med mjukt formade skydd som inte bara gör att du får bättre grepp utan Deäven gör användningen säkrare.

Favoriter

    There are no favorites